Avand in vedere rezultatul mai mult decat ambiguu al razboiului din Vietnam, e destul de ciudat cum de producatorii de jocuri au apelat la scenele acestui conflict dupa ce au epuizat toate povestile posibile nascute din al doilea razboi mondial. Majoritatea acestor incercari ce graviteaza in jurul inclestarilor feroce din junglele Indochinei in numele libertatii nici nu au ajuns sa fie luate in seama de cat de jalnice au fost. Pe de alta parte, unele din ele s-au dovedit a fi chiar reusite, “Vietcong” fiind una din ele. Acesta era un titlu lansat de studiourile din Cehia ale Pterodon. Acum, insa, e timpul sa intram in jungla cu “Vietcong 2”, care pare a continua povestea acolo unde a lasat-o jocul original.
Precum o cutie de transmisie, “Vietcong 2” schimba viteza din luptele de gherila din jungla Asiei de Sud-Est la lupte urbane din jurul si dinauntrul orasului Hue, in zilele dinainte si de dupa Ofensiva Tet din 1968. De data aceasta, vei putea experimenta luptele indarjite din amandoua perspectivele, atat din pielea unui ofiter american, cat si din cea a unui luptator vietnamez. Pe langa campanie, vei putea juca oricare misiune terminata din nou in modul quick play, insa ai la dispozitie si un mod multi-player pentru a infrunta adversari adevarati.
Totusi, miezul jocului o constituie campania single-player. Perspectiva americana te va pozitiona in cizmele capitanului Daniel Boone, din Armata Statelor Unite, trimis la MCAV (Military Assistance Command, Vietnam). Ca toate filmele despre acest razboi care incearca sa ne transpuna in atmosfera acelor ani, “Vietcong 2” isi face dubutul intr-un bordel, de unde capitanul trebuie sa se duca la cartierul general pentru a-si lua in primire sarcinile. Aceasta parte a jocului iti permite sa explorezi si sa faci cunostinta cu toti colegii, conferind lui “Vietcong 2” aerul de shooter, insa nu dureaza mult, pentru ca ceea ce va urma va fi actiune directa in care tu si plutonul tau trebuie sa elimini luptatori vietnamezi, unul cate unul.
Campania factiunii adverse il prezinta pe un locuitor al unui sat care se inroleaza in randurile armatei Vietcong dupa ce localitatea natala e facuta scrum de armata Sud-vietnameza si acopera drumul acestui luptator de gherila de acasa pana la orasul Hue.
Va dura putin pana te inveti cu gameplay-ul din “Vietcong 2”, mai ales daca nu ai jucat originalul. Daca esti un veteran al shooterelor, probabil esti obisnuit sa alergi prin spatii deschise tragand in toate partile si cautand sticlute cu viata. Aici nu prea merge, pentru ca trebuie sa te adapostesti mereu, luptele fiind brutale, iar sfarsitul te poate gasi imediat, adaugand o picatura de shooter tactic formulei de mai sus. Jocul iti da posibilitatea de a arunca un ochi dupa obiectele care te adapostesc, conferindu-ti o idee solida asupra desfasurarii luptelor si permitandu-ti sa tragi fara sa te expui prea mult. Inamicii vor folosi si ei terenul pe cat pot, ascunzandu-se si modificandu-si mereu pozitia, iar soldatii aliati pe care-i ai sub comanda vor face uneori si lucruri spectaculoase precum plonjari si rostogoliri.
Jocul nu este extrem de lung, insa datorita faptului ca-ti vei petrece destul de mult timp incercand sa avansezi, “Vietcong 2” compensand lipsa multitudinii de misiuni cu brutalitatea luptelor si dificultatea de care da dovada. Datorita acestui fapt, la prima greseala poti fi sigur ca vei fi ucis, trebuind sa te intorci la ultimul checkpoint sau unde ai salvat ultima oara pentru a mai face o incercare.
In afara de campania single-player, “Vietcong 2” mai ofera si un mod multi-player in care te poti masura cu prietenii, insa modurile de joc ale acestuia sunt cele clasice, iar nivelele nu sunt nici ele foarte deosebite.
Pentru a te putea bucura pe deplin de acest joc, trebuie ca sistemul tau sa indeplineasca urmatoarele cerinte tehnice:
Windows 2000/XP
PC cu procesor de minim 1.8 GHz
512 MB de memorie RAM
Placa video cu memorie proprie de 128 MB
3.5 GB spatiu liber pe hard-disk
Imagini din JOCUL: Vietcong 2 (PC)
Trailere din JOCUL: Vietcong 2 (PC)
Urmăreşte trailerele din jocul Vietcong 2 (PC) şi vezi care este acţiunea. Dacă îţi place cumpără acum jocul de pe gamemag.ro
gamemag.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din aceasta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia poate contine accesorii neincluse in pachetul standard, unele specificatii pot fi modificate de producator fara preaviz, preturile pot fi modificate de furnizori fara preaviz sau pot contine erori de operare. Nu toate produsele sunt pe stoc; in cazul in care unele produse comandate sunt indisponibile sau au alt pret decat cel la care ati facut comanda, veti fi anuntat inaintea trimiteri comenzii.
Test Drive Unlimited este un GT / Street Racing Game, fiind unul dintre cele mai realiste jocuri ce se incadreaza in aceasta categorie. Jocul contine peste 70 de masini: Lamborghini, Ducati, Aston Martin, Mercedes, Saleen, Shelby, Jaguar, etc. toate fiind licentiate. Exteriorul masinilor cat si interiorul este detaliat la maxim. Jucatorul poate sa-si personalizeze masinile dupa bunul plac folosindu-se in exclusivitate de catalogul producatorului fiecarei masini.
Seria Medal of Honor si-a creat multi fani de-a lungul timpului, însa acum face o miscare asteptata de ceva timp. Al doilea razboi mondial a fost lasat în urma, iar producatorii s-au orientat spre conflictele moderne. Pentru a putea concura cu seria Modern Warfare, cei de la EA din Los Angeles au mutat câmpul de lupta în Afganistan. Jucatorul va intra în pielea unui luptator din unitatea Tier 1 Operator, trimisa acolo unde nicio alta unitate speciala nu s-ar descurca. Evenimentul Video
Game Awards 2009 a fost ales de EA pentru a lansa primul trialer din Medal of Honor. Jocul
va fi lansat pentru PC si console undeva în toamna lui 2010.
Cand ne-am apucat sa reinventam Medal of Honor, am vrut sa ramanem fideli realismului si respectului pentru soldati, dar sa aducem actiunea in razboiul de astazi”, a declarat Greg Goodrich, unul dintre producatorii acestui joc.
Medal of Honor este produs tot de studioul din Los Angeles al Electronic Arts, dar multiplayer-ul va fi dezvoltat de catre DICE, cei responsabili pentru seria Battlefield.
Succesul inregistrate de Max Payne 2 este cu siguranta o rampa de lansare pentru cel de al treilea joc al seriei.
Rockstar Games si Take-Two Interactive Software au promis ca vom avea jocul pe rafturii in iarna acestui an,cel tarziu in decembrie.
Jocul "incepe un nou capitol din viata justitiarului Max Payne. Produs de catre Rockstar Vancouver, Max Payne 3 ne va spune povestea unui fost politist, care in prezent activeaza ca detectiv intr-o lume inghitita de coruptie, agitata si extrem de violenta. Jucatorul va intra in pielea lui Max Payne, care incearca sa isi razbune familia ucisa. Producatorii promit un joc de actiune intensa dar si o noua directie a firului epic din Max Payne.
Imaginea omului tulburat, cu chelie si barba, imbracat neglijent reprezinta o noutate pentru cel de-al treilea titlu al seriei.El isi va infrunta inamicii in favelas-urile din Sao Paolo, considerate unele din cele mai periculoase cartiere din lume.
Max Payne 3 va continua povestea incheiata in cel de-al doilea titlu al seriei. Actiunea va avea loc la Sao Paulo, la 10 ani dupa evenimentele din Max Payne 2, eroul principal Max fiind serios imbatranit, chel, barbos si dependent de calmante cu un plus insa la cinism, caracteristica indispensabila eroilor trecuti de prima varsta. Vadit afectat dupa incheierea conturilor cu cei de la NYPD si parasirea mediului sau natural, New Yorkul, Max o duce din rau in mai rau, prins ca intr-o capcana intr-un oras al violentelor si al varsarilor de sange. De partea lui sunt doar armele si instinctele de luptator care il vor sluji în cautarea adevarului si a unei portite de iesire din lumea in care a intrat.
Sega si Sports Interactive anunta ca cel mai nou joc din seria Football Manager va fi lansat pe data de 30 octombrie pentru PC, Macintosh si intr-o versiune speciala pentru consola Playstation Portable. Football Manager 2010 va include o sumedenie de imbunatatiri fata de predecesorul sau, navigarea va fi usurata, iar informatiile receptionate de la meciuri vor fi mai usor de interpretat.
Va exista un nou sistem de tactica, o interfata imbunatatita si odata cu aceasta versiune isi va face debutul unealta de analiza a meciurilor.
Cele mai importante imbunatatiri fata de versiunea anterioara vor fi urmatoarele:
Optimizare - un an de optimizare (cel putin asa zic producatorii), care va duce la rularea mai rapida a jocului, il va face mai usor si mult mai “user-friendly”.
Motorul grafic 3D imbunatatit – s-a mai lucrat la AL, s-au adaugat 100 de animatii noi, terenul de joc va fi mai aratos, iar per total meciurile vor fi mai realiste.
Statistici avansate pentru fiecare meci – acum vom avea posibilitatea de a vedea unde a centrat, pasat, sutat, etc fiecare jucator de pe teren, astfel vom afla punctele slabe sau forte ale echipei noastre sau adverse.
O noua interfata – in FM 2010 vom avea o interfata diferita fata de jocul din 2009. Va fi bine sau rau? Din capturile de ecran nu ne puteam da seama, asteptam versiunea demo.
Un nou sistem de tactici – ca si la interfata s-a facut o “revizie generala” si la sistemul de tactici. Bineinteles pentru fanii mai vechi ai jocului au pastrat si obtiunea de a-l folosi tot pe cel vechi.